Після тайфуна

Це очікувався настрашніший тайфун аж з 1958 го року, після якого залишилося понад 1200 загиблих та пропавших безвісти. На щастя, в більшості місць страшного не сталося, але все-одно не обійшлося без втрат. (На фото -- маршрут тайфуна Хаґібіс, №19 за японською класифікацією)
typhoonТокіо

Це очікувався настрашніший тайфун аж з 1958 го року, після якого залишилося понад 1200 загиблих та пропавших безвісти. Цього року це був тайфун №19 за японською класифікацією (19й тайфун цього року), або тайфун Хаґібіс за міжнародною. Нас на цей раз пронесло, навіть у порівнянні з попереднім тайфуном місяць тому. Наша хата — на горі, тільки сильний вітер може нанести якусь шкоду, дощі на нас не дуже впливають. Зате в низині, ближче до річки Тамаґава відбувалося щось страшне.


Цей же магазин, за 8-9 годин до приходу тайфуну вже був підтоплений. Щоправда, тут затоплює кожного тайфуну.

Багато хто підготувався: скло вікон заклеєно стрічкою.



Ще ввечері почали надходити повідомлення про підтоплення. А вранці наступного дня ми пройшлися кварталами, ближчими до ріки і були свідками такого. В багатьох місцях перший поверх — повністю затоплений. Видно, що вода доходила навіть до другого поверху.

Вздовж ріки – багато підтоплених будинків. Рівень води, як видно по залишкам мулу на кущах, доходив до другого поверху. Рятувальні служби, пожежні команди з насоcами і просто насосні бригади викачують воду.

Відео нижче: річка Тамаґава після тайфуна (на другий день). Зазвичай, у звичайні дні ширина річки — не більше 20-30 метрів.

Коментарі

comments powered by Disqus