Острів Кабілао

В протоці Себу між одноіменним островом Себу і островом Боголь знаходиться невеличкий острівець Кабілао (Cabilao) розміром всього біля 3,5км зі сходу на захід і приблизно стільки ж з півночі на південь. Відгуки про пірнання на Кабілао ми почули від туристів під час першої подорожі на Філіппіни і мали його відвідати.

Цикл «Філіппіни. Друга подорож»

1

2

3

4

5

ФіліппіниCebuпідводний спортАзіяподорожіcabilaoБоголь

На східному краю острова Боголь, в протоці між великим островом Себу і меншим Боголєм (протока Себу) знаходиться невеличкий острівець Кабілао (Cabilao) розміром всього біля 3,5 км зі сходу на захід і приблизно стільки ж з півночі на південь. Населення острова складає трохи більше чотирьох з половиною тисяч, і однією із знаменитостей острова, відповідно до Вікіпедії, є озеро. Це озеро — єдине острівне озеро в провінції Боголь.

Багато схвальних відгуків про пірнання на Кабілао ми почули ще під час нашої першої подорожі на Філіппіни від таких же, як ми туристів і вирішили, що у другу поїздку ми маємо його відвідати. Перш, ніж їхати на Кабілао треба подбати про резервування місця ночівлі. Справа в тому, що на острові є всього три діючих пірнальних центри-готелі, і є великий шанс залишитися під відкритим небом, якщо місць на цей час не буде. Ще гугл-мапс показує якийсь bed-n-breakfast в центрі острова, але я не знаю, що воно таке і судячи з фото на гуглі — не надто обнадіююче.

Ми зупинялися в Polaris Beach and Dive Resort і залишилися дуже задоволеними. В кількох хвилинах пішки від Поларіс також знаходиться Cabilao Sanctuary Beach & Dive, а ще один готель знаходиться на протилежному — східному — кінці острова.

Всі бунґало Поларіс побудовані частково на палях, а частково на пальмах. Вся територія вкрита пальмами і от просто на цих пальмах на висоті другого – два з половиною поверха “підвішені” будиночки з пальмового дерева і пальмового листя. Причому ці будиночки мають всі умови для комфорту: душ з туалетом, балкон з кріслами і гамаком, вентилятори і двоспальні ліжка. Вся територія дуже компактна, але за рахунок ось такого “піднятого” планування ви маєте цілком приватну атмосферу у своєму будиночку. В центрі території знаходиться вся адміністративна частина і одночасно ресторан. Ресторан використовується в основному під час сніданку, а на вечерю та — за бажанням — на час обіду на берег моря на пісочок виносять столи, крісла або ж у кількох пальмових альтанках накривають вечерю при світлі свічок прямо в білюсінькому пісочку під морським бризом.


Добиратися до Кабілао потрібно машиною (або трициклом — дивлячись звідки) і човном. Від о-ва Боголь дорога проходить через такий же невеличкий острівець Сандінґан, з’єднаний з Боголєм мостом, а от уже від Сандінґана до Кабілао треба шукати човен. Човен знайти немає жодної проблеми, оскільки вони відправляється протягом всього дня і перевозять як місцевих жителів, так і туристів. Знаючи, в якому готелі ви замовили собі місця, ви просто скажете про це перевізнику і він доставить вас прямо у сам готель. Вже підзабулося, але, здається, ми заплатили за перевіз біля 200-250 песо з людини.

Коментарі

comments powered by Disqus

Цикл «Філіппіни. Друга подорож»

1

2

3

4

5