Підняття на Тцуруґі-сан, 29 квітня (2)

Тцуруґі-сан — найвища гора Шікоку. Звичайно ж, нижча за Фуджі і більш доступна. Висота Тцуруґі — 1955 метрів.

Цикл «Шікоку - два золотих тижні»

1

2

3

4

5

6

7

8

подорожіШікокупреф.ТокушімапрочанствоKobo DaishiIya valleyтраса 439дорожна станціяпоходиmt. Tsurugi

Підняття на Тцуруґі-сан

Підйом на Тцуруґі-сан, звичайно ж, не йде ні в яке порівняння ні з Фуджі, ні з горами японських альп. До того ж, власне підйом починається від авто стоянки, з висоти щось біля 1200 метрів. Але… і це ще, власне не підйом (точніше, підйом, але не для всіх). Від стоянки вгору йде канатний підйомник з сидіннями. Від верхньої станції підйомника до вершини гори — маршрут у 900 з чимось метрів, завдовжки у приблизно 40 хвилин.


Можна, власне, іти пішки прямо від підніжжя ліфту, аж до вершини гори. Весь повний маршрут — завдовжки біля чотирьох кілометрів, але ми скористалися комфортним коротшим: піднялися вгору підйомником, пішки до вершини гори, а спускалися додолу вже обминувши підйомник.

В підніжжі гори розташований великий шінтоїський храм. В той час, коли ми якраз збиралися підніматися, в храмі відбувалося велике богослужіння з величезною кількістю народу туристичного вигляду. У присутніх з'ясували, що якраз в цей день відбувалося офіційне шінтоїське відкриття туристичнного сезону і, що відсьогодні "офіційно" підніматися на гору буде безпечно.

Коментарі

comments powered by Disqus

Цикл «Шікоку - два золотих тижні»

1

2

3

4

5

6

7

8