Автокемпінг Токотон-яма (II)

Автокемпінг Токотон-яма в Юзава, префектура Акіта.

Автокемпінг Токотон-яма заслуговує на окремий опис. Знаходиться на лижному курорті, поміж підйомниками і розчищеними від дерев схилами Ми, звичайно ж не планували затримуватися тут надовго. Одна ніч… Не більше… Переночуємо і поїдемо далі… Ну, може ще одна…

Цикл «Літо на півночі Японії»

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

подорожіавто-кемпінгЯпоніяпреф.АкітаТохокуTokoton-yamakeyakiЮзаваонсен

Подорож, дні з п'ятого по сьомий — розслабон. Авто кемпінґ Токотон яма.

Префектура Акіта, Юзава.

Токотон-яма (とことん山) заслуговує на окремий опис. Умови в цьому „кямпу-джьо“ чудові, і саме головне — за більш, ніж доступну вартість. Поміж дерев, в сосновому лісі та в сонячному прозорому березняку.

Авто кемпінґ Токотон-яма
<Трохи>спустившися з гір, знайшли собі місце для ночівлі, а заодно і для кількох наступних ночівель. По дорозі прогавили кілька інших авто-стоянок — чи не було вказівника, чи ми його проскочили, але про це не жалкуємо.

Знаходиться він на лижному курорті, поміж підйомниками і розчищеними від дерев схилами. Сама авто-стоянка розташована поміж дерев, в сосновому лісі, але частина також знаходиться в сонячному прозорому березняку.

Умови в цьому „кямпу-джьо“ чудові, і саме головне — за більш, ніж доступну вартість. Можна або зупинятися у власних наметах, або арендувати великий намет, що їх тут є кілька встановлено стаціонарно на спеціальних підвищеннях. Або ж зняти бунґало чи котедж.

Вартості — всі вартості подаються тут, як вони були на час нашого візиту — з людини 820 єн/день, котеджі — до 13-14ти тисяч єн за ніч, бунгало — трохи дешевші. Також є невеличкі „хатки на курячих ніжках“ — tree-house —, міні-котеджі на високих сваях, обладнані таким чином, що поміж сваями встановлені столи з лавками, і під час дощу ви сидите на вулиці, але під дашком. Ці хатки годяться тільки для того, щоб в них провести ніч, але і вартість всього 6 тисяч на день.

Кемпінг обладнадий всім необхідним: пральні машинки з сушилками — чудова річ після кількох днів мандрівки у машині! Чистюсінька територія. По всій території розкидано всілякі дитячі розваги типу гойдалок, мотузяних конструцій, роликових спусків, драбин і таке інше.

Онсен

Але… ! Найголовніше, що просто тут, в цьому самому кемпінгу — нікуди не треба йти — також і свій власний онсен! Відкритий 24 години на день — ну, вважаючи на прибирання, може 23 з половиною години — і абсолютно безкоштовно. Онсен — зі справжньою водою, прямо з гарячого джерела, з усіма потрібними сірчаними запахами, по три ванни — три для чоловіків і три для жінок, — одна під дахом, і дві на схилах гори, в лісі серед дерев — „ротембуро“.

Ми, звичайно ж не планували затримуватися тут надовго. Одна ніч… Не більше… Переночуємо і поїдемо далі… Ну, може ще одна… Це ж так чудово починати і закінчувати день гарячою ванною на природі. Або провести кілька годин в онсені посеред дня, коли йде дощ… Ні, не дощ. Злива. Це коли з неба ллється так, ніби хто проштрикнув поліетиленовий пакет з водою. Це ж так чудово: заховатися у окропі, щоб не змокнути під дощем… І — схочу, піду в онсен прямо зараз…

Юзава

На протязі кількох днів робили невеличкі вилазки навколо. Кілька фото з поїздки до містечка Юзава. Невеличке провінційне містечко, доволі безлюдне, але з якимось нальотом європейськості де-інде.

Чотирьхсотрічне дерево

Одна з цікавинок в Юзаві - дерево, якому більше чотирьохсот років. Власне, прочитавши в місцевому путівнику про 400 років, ми не були особливо вражені. Ну, чотириста, ну й що? Он кедри в Нікко теж по триста з гаком!

Але такого собі уявити не могли…

Дерево зветься けやき японською, і zelkova англійською, перекладачі кажуть, що українська назва це — дзельква. Сам я такої української назви не чув раніше, але дзельква, то й дзельква.

В Юзаві в путівниках значиться ще одна дзельква, вже 300 річна. Проїзжали повз неї машиною, але вона не справляє такого враження, як ця. Навіть не справляє 3/4 такого враження…

…(Далі буде)

Наступна розповідь про Каньйон з гейзерами

Коментарі

comments powered by Disqus

Цикл «Літо на півночі Японії»

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13